EğitimlerKim'den HaberlerProfesyonel EğitimlerSektörden Haberler

İNSANCIL VAROLUŞÇU PSİKOTERAPİ EĞİTİMİ

İNSANCIL VAROLUŞÇU PSİKOTERAPİ EĞİTİMİ

EĞİTİMİN AMACI:
İnsancıl Varoluşçu Terapi ilke ve tekniklerini öğrenerek uygulamada yeterlilik ve yetkinlik kazanmak.

EĞİTİMİN TANITIMI:
Bu kurs öğrencilere varoluşçu ve insancıl psikolojinin başlıca ilkelerini tanıtacaktır. Bu kursun içeriğinde varoluşçu psikoloji, insancıl psikoloji, varoluşçu ve insancıl psikoloji bulunmaktadır. Tarihçeyi içermesinin yanı sıra teorinin kökenleri ve önemli konuları, terapötik uygulamalar, grup uygulamaları ve genel hayat uygulamaları kısaca tanıtılacaktır. İnsancıl-varoluşçu psikoterapi, terapide varoluşçu ilkelerin uygulanması, burada ve şimdi, terapinin özellikleri anlatılacaktır. Terapi sürecinin yürütülmesi ile ilgili esaslar öğretilecektir.

İnsancıl-Varoluşçu Psikoterapi Eğitimi:
Varoluşçuluktan felsefi bir akım olarak söz edilse de varoluşçu psikoloji daha az bilinen bir terimdir. Varoluşçuluk edebiyatta, sinemada, tiyatroda ve felsefi alanda pek çok eserde işlenmiştir. Ancak pek çok kişi varoluşçu faktörlerin insan hayatındaki etkisinin ya da bizzat kendi hayatlarındaki öneminin farkında değildir. Varoluşçuluk felsefi bir akım olarak doğmuş, edebiyatta pek çok öncüsü olmuştur. Daha sonra psikoanalitik yaklaşımın da etkisiyle Varoluşçu faktörler psikoloji ve psikoterapi alanına sızmaya başlamıştır. İnsancıl yaklaşımın ortaya çıkışı ve insancıl yaklaşımla bütünleşmesi tamamlandıktan sonra yeni ve güçlü bir akım olarak belirmiş, pek çok farklı tipte varoluşçu terapi formları ortaya çıkmıştır. Daha sonra akademik ortamlarda büyük ölçüde ihmal edilmiş ve etkisini yitirmeye başlamıştır. Günümüzde Yalom’un çalışmalarıyla yeniden popülerlik kazanan ve akademik ortamlarda Pozitif psikoloji adıyla yeniden beliren insancıl yaklaşım belli başlı psikopatoloji ve psikoloji paradigmalarından biri olarak etkisini sürdürmektedir. Bu kursta Varoluşçuluk edebiyatta ve felsefedeki öncülerinin perspektifinden kısaca incelendikten sonra Irvin Yalom’un çalışmaları vasıtasıyla varoluşçu ve insancıl psikoloji ve psikoterapi eğitimi verilecektir. Edebiyat ve felsefedeki öncüler arasında Sartre, Camus, Dostoyevsky, Kafka, Nietsche, üzerinde kısaca durulacak ve varoluşçuluğun insancıl yaklaşımla birleşmesi, Freudian psikolojinin etkileri ve psikolojide bir akım olarak varoluşçuluğun nasıl geliştiği anlatılacaktır. Kursun amacı katılımcıları insancıl-varoluşçu psikoterapiyi uygulama ilke ve tekniklerini öğretilecektir. Katılımcılara Ruh sağlığı derneği tarafından onaylı sertifika verilecektir.

HAFTALIK PROGRAM (12 HAFTA 4ER SAATTEN TOPLAM 48 SAAT)
1. hafta: Varoluşçu felsefe (Kierkegaard, Nietsche, Sartre, Camus, Dostoyevsky, Kafka, varoluşçu felsefeye genel bakış)
2. hafta: Varoluşçu Psikoloji; Neo-Freudianların etkileri, Freud’un katkıları (Rogers ve Maslow, Horney, Sullivan, Rank; İnsancıl ve varoluşçu psikoloji)
3. hafta: Ölüm anksiyetesi, Çocuklarda ölüm anksiyetesi, Ölüm anksiyetesine karşı kullanılan defans mekanizmaları (Defans mekanizmalarının klinik göstergeleri)
4. hafta: Psikoterapide ölüm anksiyetesi üzerinde çalışma (Yas Durumu, yakın ölüm deneyimleri)
5. hafta: Sorumluluk ve özgürlük, Sorumluluktan kaçma (Çeşitli terapötik yaklaşımlarda sorumluluk, Fromm’un Görüşleri, kararlar ve seçimler)
6. hafta: Psikoterapide sorumluluk (Kontrol odağı, sorumluluk ve özgürlükten kaçış, defans mekanizmaları)
7. hafta: İlişkisel terapilerde temel kavramlar Grup terapisi, Burada ve şimdi uygulamaları, varoluşçu terapi
8. hafta: İzolasyon ve yalnızlık (Yalnızlık türleri, yabancılaşma, Buber, Fromm, Maslow, sevgi kavramı)
9. hafta: Yalnızlık kavramının Psikoterapide kullanımı (İlişkisel terapiler, Burada ve şimdi)
10. hafta: İnsanın anlam arayışı (Viktor Frankl, Camus ve Sartre’ın görüşleri)
11. hafta: Anlam ve anlamsızlığın terapide kullanımı (Logoterapi, anlam üzerine araştırmalar)
12. hafta: Varoluşçu terapi ve terapötik uygulamalar (Rüyalar, varoluşçu temalar, Burada ve şimdinin terapide ve hayatta kullanımı)

EĞİTİMCİ:
Dr. Öğretim Üyesi Alper Engeler

EĞİTİM SONUNDA VERİLECEK BELGE:
Sertifika (Ruh Sağlığı Derneği Onaylı)
Uygulama ve değerlendirme ödevlerini başarılı olanlardan
%80 devam gösterenlere uygulayıcı sertifikası verilecektir.

EĞİTİM ÜCRETİ:
1500 TL+KDV (KDV Dahil 1770 TL)

Başvuru için tıklayınız.

Eğitim Tarihlerini, Şartlarını, Ödeme Seçeneklerini görebileceğiniz psikoloji eğitimleri, psikoloji ajandası sayfasına gitmek için tıklayınız.

Başarılar dileriz.

Kim Psikoloji Kariyer İstihdam Merkezi

2 Yorum

Konuşalım

T: +90 216 428 7546
E: [email protected]