Çocuk Psikolojisi EğitimlerimizDanışmanlık EğitimleriEğitimlerProfesyonel Eğitimler

ETEÇOM 2

Eğitim Tarihi: 05/05/2024 Eğitmen: Prof. Dr. İbrahim H. DİKEN Yer: Zoom Ücret: 6000TL

ETEÇOM 2

(ETKİLEŞİM TEMELLİ ERKEN ÇOCUKLUKTA MÜDAHALE PROGRAMI) UYGULAMACI SERTİFİKASI KURSU

ETEÇOM2’nin ETEÇOM-1’den farkını anlatan dökümanı indirmek için TIKLAYINIZ

ETEÇOM2 UYGULAMACI SERTİFİKA EĞİTİMİ (ÇEVRİM İÇİ) ZOOM VIDEO CONFERENCING sistemi üzerinden  gerçekleşecektir. Kayıt için detaylı bilgiler ekte ve aşağıda yer almakta…

Soru Ve Yanıtlarla ETEÇOM2 UYGULAYICI SERTİFİKA EĞİTİMİ

Soru: ETEÇOM1 Sertifikam Var, ETEÇOM2’Yi Almak Zorunda Mıyım?

“Hayır” değilsiniz. Ancak ETEÇOM2 sertifikasına sahip olmadığınız için ETEÇOM’un yeni kitaplarına, formlarına ve tüm yazılı ve görsel materyallerin yüklü olduğu, öğrenci dosyaları oluşturabileceğiniz “ETEÇOM2 OTOMASYON SİSTEMİ”ne giremeyeceksiniz…

Soru: ETEÇOM1 Sertifikam Var, ETEÇOM2 SERTİFİKASINI’da Alabilir Miyim?

Tabii ki. ETEÇOM1 sertifikanız olduğu için ilk kez SERTİFİKA alanlar 6000 TL ödeyecekken, sizler 4500 TL ödeyeceksiniz. Bunun için ETEÇOM1 sertifika belgenizi ispatlamanız gerekmektedir.

 

ETEÇOM SERTİFİKASINA SAHİP DEĞİLİM, İLK KEZ ETEÇOM EĞİTİMİNE KATILIYORUM…

Soru: ETEÇOM1 Sertifikam YOK, ETEÇOM2 Eğitimini Almak Için ETEÇOM1’ I De Almak Zorunda Mıyım?

“Hayır” değilsiniz. Ancak doğrudan ETEÇOM2 sertifikasına sahip olabilirsiniz. ETEÇOM SERTİFİKA EĞİTİMİ MODÜLER BİR SERTİFİKA EĞİTİMİ değildir. O yüzden ETEÇOM1, ETEÇOM2’nin temeli değildir. ETEÇOM2, ETEÇOM1’in güncellenmiş ve geliştirilmiş halidir. ETEÇOM2’de yeni kitaplar, formlar ve tüm yazılı ve görsel materyallerin yüklü olduğu, öğrenci dosyaları oluşturabileceğiniz “ETEÇOM2 OTOMASYON SİSTEMİ” gibi daha bir çok yenilik bulunmaktadır.

Soru: ETEÇOM2 eğitimine katılmak istiyorum, ne yapmam lazım?

Kayıt ve ödeme adımlarını takip ederek, kayıt olunuz lütfen. Size kayıt bilgileri ile ilgili dönüş yapılacaktır. Sorunuz olursa bizlerle iletişime geçebilirsiniz 532 134 54 32

  • Ödeme ve kayda ilişkin onay yapıldıktan sonra eğitimde kullanılacak olan dökümanların PDF versiyonu e-posta adresinize ve kitaplar ise ev/işyeri adresinize kargolanacaktır.
  • Eğitimler ZOOM programı üzerinden interaktif yapılacaktır. O yüzden kamera/mikrofon sistemi olan bir cihaza ZOOM programını yüklemeniz gerekecektir. Bu konuda yönlendirmeler yapılacaktır.
  • Ödemeye ve Sertifikanıza ilişkin onay yapıldıktan sonra tarafınıza ZOOM daki eğitime katılma kodu/şifresi/linki gönderilecektir.
  • İlgili tarih ve saate ZOOM’daki (ilgili linkteki) eğitime katılımınız gerekmektedir.

 

Kayıtlar için son gün eğitimden önceki cumartesi günüdür.

Soru: ETEÇOM2 Nedir? ETEÇOM2 Nasıl Bir Programdır?

ETEÇOM2 NEDİR?

ETEÇOM, Etkileşim Temelli Erken Cocuklukta Müdahale Programının kısaltılmış adıdır. Orijinal adı Responsive Teaching Program (RT)’dır. ETEÇOM- 2 ise, Etkileşim Temelli Erken Cocuklukta Müdahale Programı 2. Versiyonu anlamına gelmektedir.

ETEÇOM2 PROGRAMININ TEMELİ NELERDİR?

ETEÇOM-2, ilişki-temelli yaklaşıma (Relationship-Based Approach) dayalı bir programdır. Floortime, DIR, Denver Modeli ve ETECOM-2 (ResponsiveTeaching; http://www.responsiveteaching.org/) gibi ilişki temelli uygulamalar
birincil bakıcının (ebeveyn ya da uzman/eğitimci) çocuğu ile etkileşiminin niteliğini geliştirmeye ve dolayısı ile çocuğun gelişimini (bilişsel, sosyal-duygusal ve iletişim) desteklemeyi hedefler. Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programının kısaltılmış adıdır. Orijinal adı Responsive Teaching Program (RT)’dır. ETECOM-2 ise, Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı 2. Versiyonu anlamına gelmektedir.

ETEÇOM2’Yİ KİMLERGELİŞTİRMİŞTİR?

Çocuk gelişimine ve ebeveyn-çocuk gelişimi, ebeveynin yanıt vericiliği üzerine yıllardır yapılan çalışmalar temelinde ETECOM, ABD’’de Prof. Gerald Mahoney ve Prof. James MacDonald tarafından 2006 yılında program/müfredat haline getirilmiştir. Programın 2.versiyonu ise 2019 yılında Prof. Dr. Gerald Mahoney ve Dr. Frida Perales tarafından güncellenmiştir. Programın Türkiye’deki telif hakları ve eğitim verme yetkisi Prof. Dr. Gerald Mahoney tarafından Prof. Dr. İbrahim H. Diken’e verilmiştir.

ETECOM’UN BİLİMSEL DAYANAĞI VAR MIDIR?

ETECOM’un etkiliği farklı yetersizliği olan ya da gelişimi risk altında olan 0-6/8 yaş arasındaki çocuklar ve ebeveynleri ile ABD; Kore ve Türkiye’de sınanmış ve sınanmaya devam etmektedir. Bu çalışmalar temelinde günümüze kadar yapılan ETECOM çalışmaları Down Sendromu, Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB), Serebral Palsi, Zihinsel Yetersizlik, Gecikmiş Dil ve Konuşma, Nedeni belli olmayan Gelişimsel Gerilik, Prematüre/Düşük Doğum Ağırlığı gibi farkı durumları olan çocuklar ve ebeveynleri üzerinde etkili olduğunu ortaya koymuştur. Detaylı bilgi için www.etecom.org u ziyaret ediniz.

ETEÇOM-2 NELERİ KAPSAR?

ETEÇOM-2’nin hedefi uzman/eğitimci ya da ebeveynin etkileşimsel davranışlarını geliştirerek, çocuğun bilişsel, iletişim ve sosyal duygusal gelişim alanlarında 15 TEMEL DAVRANIŞI kazanmasını ya da geliştirmesini
hedefler.

ETEÇOM-2’de 15 temel davranışı kazandırmaya ya da geliştirmeye yönelik 63 ETEÇOM-2 STRATEJİSİ ebeveyn/uzman/eğitimciye kazandırılır ya d geliştirilir. 63 ETEÇOM-2 STRATEJİLERİ ile ilişkili 109 ETEÇOM-2 BİLGİ NOTLARI temel davranışların ve stratejilerin mantığını açıklar.

ETEÇOM-2 uygulama oturumları ebeveynin ya da uzmanın çalışma ve birlikte olma durumlarına göre farklılaşabilirken, ideal olanı haftada 1-2 defa, 1-1.30 saatlik oturumlar şeklinde düzenlenir. Her oturumda 1-2 strateji çalışılır. Yaklaşık 6 ay içerisinde programdaki stratejiler tamamlanır ve programda belirtildiği gibi uygulandığında stratejilerin odaklanıldığı yetişkin de anlamlı nitelikli yetişkin davranışlarında ve çocuğun gelişim alanlarında (özellikle bilişsel, iletişim ve sosyal-duygusal) de anlamlı gelişmeler gözlenebilir.

 

EĞİTMEN:

Prof. Dr. İbrahim H. DİKEN

EĞİTİM TARİHİ:

5 Mayıs 2024– 09.00-15.00

EĞİTİM ÜCRETİ:

6000 TL

Eğitim Sonunda Verilecek Belge:

Uygulayıcı Sertifika verilecektir.

Eğitim Yeri:

Zoom

Kime Yönelik Yapılacaktır?

Özel eğitim öğretmeni/uzmanı, psikolog, psikolojik danışman ve rehber öğretmen, sosyal hizmet uzmanı (sosyal çalışmacı), çocuk gelişimi mezunu, okulöncesi öğretmeni, sınıf öğretmeni, fizyoterapist, ergoterapits, dil ve konuşma terapisti, odyolog vb.

Kontenjan:

Sınırlıdır.

Eğitimin WhatsApp Grubuna Gelmek Için Tıklayınız:

https://chat.whatsapp.com/CCycETmgFabFLq3GhRez6S

(Eğitim Hakkında Bilgilendirmeler Ve Güncel Bilgi Akışı WhatsApp Grubu Üzerinden Sağlanılacaktır.)

Online Eğitim Başvuru Süreci:

https://www.kimpsikoloji.com/basvuru/egitim/  adresinden başvurunuzu yapınız. Başvuru yapmayanlar eğitime davet edilememektedir.

ÖDEME BİLGİLERİ
Ödemenizi aşağıdaki hesaba yatırın.

Eğitimimize kesin kayıt için aşağıdaki hesap numarasına ödeme gerçekleştirmeniz ve eğitim asistanına dekont iletmeniz gerekmektedir. (Eğitim asistanı Whatsapp grubunun açıklama kısmında belirtilmiştir.)

Hesap adı: Kim Psikoloji Kariyer İstihdam Eğitim Ruh Sağ Org Dan Hiz Ltd Şti (sığdığı kadarını yazınız)
Banka: Türkiye Finans Katılım Bankası-Acıbadem Şubesi
İban: TR280020600267011801890012

Ödeme yaparken açıklama kısmına katılacağınız eğitimin adı ve kendi adınızı yazmayı unutmayınız, teşekkürler.

Kredi kartıyla ödeme için: (12 Taksit seçenekleri mevcuttur)

https://www.paytr.com/link/lOo2FnZ

NOT:EĞİTİMLERDE İADE YAPILMAMAKTADIR. EĞİTİME KATILAMAMA DURUMUNUZDA EĞİTİM ASİSTANIYLA GÖRÜŞEREK BİR SONRAKİ EĞİTİM TARİHİNE KATILIM SAĞLAYABİLİRSİNİZ.

Diğer online eğitimlerimiz ilgili için tıklayabilirsiniz:
www.kimpsikoloji.com/kategori/egitim/profesyonel/online-psikoloji-egitimleri/

bit.ly/onlinekim

Tüm eğitimlerimiz için tıklayabilirsiniz:
www.kimpsikoloji.com/egitim

Bir Yorum

Konuşalım

T: +90 216 428 7546
E: [email protected]