FOTOTERAPİ KURSU: ‘O Anı Hatırlıyorum, Anlatayım’…
(Phototherapy: I Remember that Moment, Let me Explain…)

EĞİTİMİN AMACI:
Terapi becerilerini desteklemek.

EĞİTİMİN TANITIMI:
Phototerapi, fotoğrafları kullanarak danışanların, tüm zaman dilimlerinde yaşadıklarını, o anlarda neler hissettiklerini ve düşündüklerini, vakaları anımsamalarına, duygu ve düşüncelerini paylaşmalarına, geçmişe ve anılara yolculuk yapmalarına ve bastırılmış, bilinç dışına itilmiş ve üzeri örtülmüş konu ve durumları ortaya çıkarmalarına yardımcı olan bir yöntem olarak uygulanmaktadır. Bu yöntem, psikanaliz ile ilişkilendirilerek, kişilerin kendi geçmişlerini yeniden dile getirebilmelerine yardımcı olmakta ve o anın duygu ve düşüncelerini kişilere anımsatmada bir faktör olmaktadır. Çocukluk fotoğraflarından, aile albümlerine ve özel fotoğraflardan, kişilerin kendi çektikleri fotoğraflara kadar her bir karede kişiler aynı zamanda kendi yaşadıklarını ve deneyimlediklerini yeniden danışma odasına getirmiş olacak ve o anları dile getirmede fotoğraflara başvuracaklardır. Bu yöntemin nasıl uygulanması gerektiği hakkında tüm bilgiler ve pratikler bu eğitim ile katılımcılara aktarılacaktır.

Yöntem:
Temel teoriler, uygulama, egzersizler ve rol çalışmaları.

Kimler Katılmalı:
Psikoloji öğrencileri, Psikoloji bölümlerinden yeni mezun olanlar, Psikologlar, psikoterapistler, psikiyatrlar ve konuyla ilgilenen sağlık uzmanları.

EĞİTİMCİ:
Uzman Psikolog Hüseyin Fırat

EĞİTİM SONUNDA VERİLECEK BELGE:
Katılım Belgesi (Ruh Sağlığı Derneği Onaylı)

EĞİTİM ÜCRETİ:
100 TL +KDV (KDV Dahil 118 TL)

Başvuru için tıklayınız.

Eğitim Tarihlerini, Şartlarını, Ödeme Seçeneklerini görebileceğiniz psikoloji eğitimleri, psikoloji ajandası sayfasına gitmek için tıklayınız.

Başarılar dileriz.

Kim Psikoloji Kariyer İstihdam Merkezi

Bir Yorum

Konuşalım

T: +90 216 428 7546
E: [email protected]