Kurumsal HaberlerPsikoloji HaberleriSektörden Haberler

ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

Kim Psikoloji Danışmanlık Merkezi, Ruh Sağlığı Derneği tarafından düzenlenen “ZEKA OYUNLARI FESTİVALİ VE OLİMPİYATLARI” 27 Mayıs 2011 Cuma Günü Saat: 18:00’da Üsküdar Gençlik Merkezinde büyük bir çoşku ve heyecanla gerçekleşti.

Kendi okullarında dereceye giren 4. 5. ve 6. sınıf öğrencilerinden oluşan finalistler zeka küpleriyle kıyasıya yarıştılar. Her okul kendi masasında kümelenerek verilen ahşap zeka oyunlarını çözmeye çalıştı. Toplam 4 ahşap zeka küpüyle yarışan çocuklar daha sonra zeka küreleriyle performanslarını ortaya koydular. Yarışma jürisinin bile ayırıcı zor olarak belirledikleri problemleri hızla kıyasıya çözdüler.

Finaldeki 28 okuldan; Kısıklı İlköğretim Okulu, Hafize Özal İlköğretim Okulu ve Rauf Orbay İlköğretim Okulunun dereceye girdiği yarışmada öğretmenler ve veliler de çoşkuya ortak oldular.

Programda söz olan Kim Psikoloji’nin kurucusu Uzman Psikolojik Danışman Ömer AKGÜL Türkiye’nin lokomotifi olmaya aday zihinsel performansı yüksek bu çocuklarla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu, yarının dünyasına yön verecek bu öğrencilerimizin ufkunun ve önlerinin açılması gerektiğini şöyle vurguladı: “Bir bebek doğduğunda akvaryuma koyduğunuzda yürümeye çalıştığını görürsünüz. Fakat bu becerisini kullanmadığı için unutacak, ancak aylar sonra tekrar yürümeye başlayabilecektir. Aynı şekilde bir başka örnek verelim. Biz yetişkinlerin güzünün önüne 10 tane mirket resmi koysak 10 farklı hayvanın 10 farklı resmini ayıramaz tüm resimleri aynı mirkete ait zannederiz. Ama çocuklara 9 tane aynı mirket resmini koysanız bir tanesi farklıysa bunu farkediyorlar. Doğuştan bu kadar zengin bir potansiyelle doğuyoruz. Fakat maalesef çocukların sonradan kullanılmayan becerileri biz yetişkinlerinki gibi köreliyor. Şimdi bu çocuklarımızın yarıştığı zeka oyuncaklarını velilerimize versek öğrencilerimizin başarısını bir kez daha alkışlamak zorunda kalırız. Onun için bu tür pedagojik oyuncakları kullanmakta fayda vardır. Çocuklarımızın şekil-zemin, şekil-uzay algısını; parça-bütün ilişkisini; el-göz koordinasyonunu, dikkat, analiz, sentez, tümevarım, tümdengelim, muhakeme, mukayese, sıralama, sınıflama, farklı düşünme, problem çözme vb bilişsel becerilerini geliştirecek materyallerle tanıştırmalıyız. TV ve bilgisayar dışında çocuklarımızı eğlendirecek etkinlikler hazırlamalıyız ” dedi. Türkiye’nin en öncelikli konularından birisinin üstün potansiyelli öğrenciler olmasına rağmen şuan bu çocuklar için atılan ciddi adımların olmadığı, bu hususlarda bir an önce farkındalığın arttırılarak gündeme taşınması gerektiğini vurguladı. Halkımızın bu tür hizmetlere ne kadar teveccüh ettiğinin katılımcı sayısından ve coşkusundan da kolaylıkla anlaşılabileceğini belirtti.

Daha sonra yarışmacılara yarışma materyali olan zeka oyunları hediye edildi.

Yarışma Konusu: Zekâ Oyunları Festivali ve Olimpiyatları

Yarışmanın Amacı: Öğrencilerin zihinsel becerilerini geliştirmek, Üstün, özel ve farklı yetenekteki öğrencileri ve yeteneklerini keşfetmek, Coşku ve mutluluk saçan bir ortam oluşturmak, Okulu öğrenci için cazibe merkezi haline getirmek, Okullar ve öğrenciler arasında tanışıp kaynaşmayı ve dayanışmayı sağlamak,

http://www.kimpsikoloji.com/2011/05/zeka-oyunlari-festivali-ve-olimpiyatlari/

 

http://www.sakaryaajans.com/?NetPaper.ANKAmedya=NEWS&NEWS_CODE=7984&HABER=ZE

http://www.malatyabirlikgazetesi.com/93472_Zeka-Oyunlari-Finali-ve-Odul-Toreni.html

http://www.uskudarrehberim.com/?@=Haber&x=1215

http://www.e-dadi.com/haber-146-Zek-Oyunlari.html

http://www.akdenizim.net/guncel/zeka-oyunlari-finali-ve-odul-toreni-gerceklesti.htm

http://www.antakyahaber.net/haber/4238/ZEKA-OYUNLARI-ODUL-TORENI-GERCEKLESTI

http://www.izolhaberajansi.com/haber/Zeka-Oyunlari-Finali-ve-Odul-toreni-gerceklesti-3694

 

14 Yorum

Konuşalım

T: +90 216 428 7546
E: [email protected]