Ruh Sağlığı

TANGRAM YARIŞMASINDA SÜRPRİZ SONUÇ

Üsküdar ilçesi ATA İÖO’nda birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar tüm öğrenciler arasında tangram yarışması düzenlendi. Yarışma sonucunda okul birincisi 2. sınıflardan okul ikincisi ise 1. sınıflardan çıktı. Yaşları küçük öğrenciler abi ve ablalarını geçtiler. Anne ve babalarının heyecanı da çocuklarınkini geçti.

Zeka ve Dikkat güçlendirmeye katkı sağlamak için Kim Psikoloji tarafından geliştirilen tangram yarışması ilk olarak ATA İÖO’nda düzenlendi. Okul rehberlik servisi sınıflardaki öğrenci sayısı kadar tangramı temin ettikten sonra tek tek tüm sınıflarda yarışma düzenleyerek her sınıfın birincisini ve ikincisini seçti. Daha sonra aynı kademedeki diğer sınıfların birinci ve ikincilerini yarı finale alarak kademe birinci ve ikincilerini seçti. En son her kademeden 2 öğrencinin katıldığı final gerçekleşti. Finalde en yetenekli öğrenciler kıyasıya yarıştı. Finallerde Ahşap Zeka Tangramı yanı sıra Lonpos Zeka Kürelerinden de sorular geldi. Tüm soruları diğerlerinden daha hızlı yapan 2A sınıfı öğrencisi Atakan ÖKSÜZokul birincisi oldu. Eğer başka okullarda da kendisiyle yarışacak birinciler seçilirse yarışmaya hazır olduğunu belirtti.

Okul rehber öğretmeni Ömer Akgül yarışma sonucunun bir gerçeği kavramamız açısından çok faydalı olduğunun altını çizdi. Çocuklar fıtraten çok yetenekli bir cevher olarak dünyaya geliyorlar. Eğer anne babaları ve öğretmenleri onların bu yeteneklerini kaybetmecekleri imkanlar sunabilirlerse çocukların bu yetenekleri körelmeyecek ve daha başarılı olmaları için önleri açılacak. Bu tür zeka oyunlarının çocukların gelişimine katkısı olduğu gibi var olan potansiyellerini kaybetmemek adına da çok önemli olduğunu düşünüyorum dedi. Oyunlarla ilgili de bilgi veren Akgül oyuncağı şöyle özetledi.

Ahşap zeka tangramı 4 ahşap parçası ile 100 tane şekil oluşturmaya çalıştığınız bir oyun. Ama hiç kutuda göründüğü gibi değil. Tamamen düşünce kalıplarını kırıp yeniden üretmeye ve organize etmeye başlayacağınız bir eğlence. 15 farklı zihin seviyesine göre sorular var. 1. seviyedeki her bir soru için 3 dakika verilmişken 15. seviyedeki her bir soru için 15 dakika verilmiş. Bireysel ve grup olarak oynanıyor. İnsanların zihinsel potansiyelini açığa çıkartmaya yardımcı olur. Zeka gelişimine katkı sağlar. Azim ve sabır gibi değerlerin kazanılmasında etkindir. Pedagojik olarak bu oyuncaklarla meşgul olan çocukların aşağıdaki becerilerinde yükselme görülür: Dikkat & konsantrasyon & odaklanma, algılama, şekil-uzay konumu algısı, şekil-zemin algısı, hareket zaman etüdü, el-göz koordinasyonu, muhakeme & mukayese, analitik düşünme & akıl yürütme, soyut düşünme, problem çözme, sınıflama & sıralama, tüme varım & tümden gelim, benzerlik görme & farklılık ayırma, parça-bütün ilişkilerini kurma, bütünleştirme & eşleştirme & tamamlama & ardışıklık, merak & keşif, mucitlik & üretkenlik & yaratıcılık, hedefe odaklanma, bağımsız iş yapabilme, ince motor hareketlerde pratiklik.

ATA İÖO rehber öğretmeni Ömer Akgül’ün son olarak denemek istediği bir yarışma daha var: Şampiyon çocukları velileriyle yarıştırmak. Doğuştan gelen potansiyellerimizi korumamız gerektiğine dair farkındalık oluşturmak istiyor. Bu yarışmaları düzenlemek isteyenlere de yol gösterebileceğini belirtiyor.

Kaynak: http://www.okullarinsesi.com/news_detail.php?id=3547

İlgili Konular:

http://www.kimpsikoloji.com/2011/06/buyuk-camlica-kolejindeydik/

http://www.kimpsikoloji.com/2011/08/zeka-ve-dikkat-guclendirme-oyunlari-yaz-okulumuz/

http://www.kimpsikoloji.com/2011/05/en-zekiler-yaristi-zeka-oyunlari-finali-ve-odul-toreni-yapildi-akil-oyunlari-sampiyonlari/

http://www.kimpsikoloji.com/2011/05/zeka-oyunlari-festivali-ve-olimpiyatlari/

http://www.kimpsikoloji.com/2011/05/lopos-zeka-kureleri/

http://www.kimpsikoloji.com/2011/12/educaturk-ve-educashow-fuarlarindayiz/

http://www.kimpsikoloji.com/2011/12/megist-mesleki-egitim-ve-kisisel-gelisim-fuarinda-standimiza-bekliyoruz/

http://www.kimpsikoloji.com/2011/12/pascal-nouma-kim-psikoloji-zeka-oyunlarini-imzaliyor/

http://www.kimpsikoloji.com/2011/01/metal-zeka-oyunlari/

http://www.kimpsikoloji.com/2011/01/ahsap-zeka-oyunlari/

http://www.kimpsikoloji.com/2010/04/onel-yayincilik-yup-yap-uygula-pekistir/

http://www.kimpsikoloji.com/uzman-ve-ogrenci/psikoloji-kariyer/materyal/onel-yayincilik-yup-yap-uygula-pekistir/

http://www.kimpsikoloji.com/uzman-ve-ogrenci/psikoloji-kariyer/materyal/zeka-oyunlari/

 

ahşap iIQ T tangram pedagojik ürün belgesi sertifika

ahşap iIQ T tangram pedagojik ürün belgesi sertifika

13 Yorum

Konuşalım

T: +90 216 428 7546
E: [email protected]