Ruh Sağlığı

Beş Adımda Diyetsiz İncelme Psikolojisi

Amerikan Psikoloji Kongresi’nde konuşan yeme davranışları uzamnı Dr. Brian Wansink, kilo vermek için atılacak 5 kolay adımın çok yardımcı olacağını belirtiyor.

 

Konunun merkezinde her zaman olduğu gibi abur cuburlar ya da o grupta sayılacak yiyecekler var. Onları göz önünde kaldırmak gerekiyor. Dr. Wansink’e göre evlerimiz gizli yiyecek tuzaklarıyla dolu!

 

Yiyecekleri çok seviyor olabilirsiniz. Doymadığınızı da düşünüyor olabilirsiniz. Alışkanlıklarınız da vardır. Hatta bazı yiyecekler olmadan yaşayamayacağınız dahi düşünüyor olabilirsiniz. Ancak Dr. Wansink diyor ki, düşüncelerinizi değiştiremezsiniz ama çevrenizi değiştirebilirsiniz.

 

Dr. Wansink’in beş zayıf kalmak için önerdiği “5 Psikolojik Yol” u aşağıda sizlerle paylaşıyoruz:

 

Atıştırmalıkları Saklayın

 

İlk ne görürsek onu yeriz. O nedenle göz önünde kuru yemiş, bisküvi, cips gibi yiyecekler olmayacak. Dolabı açtığınızda göz seviyenizde sağlıklı yiyecekler bulunacak.

 

Küçük Tabak Kullanın

 

Söylentilere göre Victoria Beckham bunu 4 yıldır yapıyormuş. Dr. Wansink de bunu öneriyor. Küçük tabakta yediğinizde beyninizi kandırıyorsunuz. Bu şekilde de az yemiş oluyorsunuz; sonuçta bir tabak yemek yediniz, öyle değil mi!

 

Masada Yemek Yiyin

 

Dr. Wansink televizyon karşısında geçip yemek yenmemesi gerektiğini söylüyor. Yemek masada yenmeli ve sadece yemeğe odaklanılmalı. Ne yediğinizi, ne kadar yediğinizi anlamanız önemli. Ancak bizim ülkemizde yemek masası tam televizyonun karşısında olan ev sayısı az değil. Sanırım televizyonu hiç açmamak da bu şıklar arasına eklenebilir.

 

Küçük Porsiyonlar Yiyin

 

Bunun aslında yeni bir madde olması pek gerekmiyor. Küçük tabakta yersek, küçük porsiyon yemiş oluruz, öyle değil mi. Tabi kendinizi kandırmayı tercih ediyor olabilirsiniz; küçük tabakları tepeleme doldurmak gibi. İşin özü az yemek, bunu yaparken de doydupunuza kendinizi inandırmalısınız.

 

Küçük Bardak Tercih Edin

 

İnsanların büyük bardaklarda daha az sıvı aldıkları bulunmuş. Küçük bardaklar kullanın ve bunları doldurun. Sıvı tüketimi önemli.

KİM PSİKOLOJİ

Kariyer İstihdam Merkezi
Altunizade Mah. Kısıklı Cad. No: 108 Manolya Apt.
Çamlıca İSTANBUL
0216 428 7 546 (0216 HAT P KİM)
[email protected]
www.kimpsikoloji.com
Gelişmelerden haberdar olmak için lütfen mail grubumuza üye olunuz:

Konuşalım

T: +90 216 428 7546
E: [email protected]