Ruh Sağlığı

Boyama kitapları insanları neden rahatlatıyor?

Boyama kitapları insanları neden rahatlatıyor

Boyama kitapları insanları neden rahatlatıyor?

Boyama kitapları insanları neden rahatlatıyor? İşte cevabı…

Son zamanlarda popülerliği giderek artan yetişkin boyama kitapları meditasyona alternatif olarak görülüyor. Sosyal medyada ve kitapçılarda örnekleriyle sık sık karşılaştığımız boyama kitaplarının insanları rahatlattığı uzmanlarca belirtiliyor.

En çok satan listelerinde karşımıza çıkan yetişkin boyama kitapları stresle başa çıkmanın yeni çözümü olarak görülüyor. Boyama kitapları bireyin yaratıcı potansiyelini kullanmasına sebep olurken aynı zamanda konsantrasyonu güçlendiriyor, stresi azaltıyor. Psikolog Antoni Martinez’e göre boyama kitapları çocukluğa dair anıları hatırlatıyor ve yaşamın çok daha kolay olduğu çocukluk günlerine dönüş hissiyatını doğuruyor. Matinez boyama sırasında sakin ve yaratıcı bir ruh haline girildiğini, sessiz bir ortamda dinlendirici bir müzikle boyamanın terapiye eşdeğer olduğunu söylüyor.

Klinik psikologlar Ben Michaelis ve Souris Hong’un yarattığı boyama kitabı “Outside the Lines(Çizgilerin Dışında)” en çok satanlar listesinde yer alan boyama kitaplarından biri. Kitabın yazarları boyama ve akıl sağlığı arasındaki ilişkinin daha da eskilere dayandığını söylüyor ve Carl Jung’ın da hastalarına mandala boyattığını hatırlatıyor. Budist inanışında önemli yer kaplayan mandala gibi sembollerin boyanması sırasında yapılan işe odaklanıldığında bilinçaltının rahatladığını iddia ediyorlar.

Kişinin hem rahatlamasını hem de sanatçı yönünü keşfetmesini sağlayan boyama kitapları içinizdeki çocuğu ortaya çıkarıyor. Piyasada pek çok farklı örneğiyle müşterilere sunulan boyama kitapları sonradan dekorasyon amaçlı da kullanılabiliyor.

HÜRRİYET

Kim Psikoloji
Altunizade Mah. Kısıklı Cad. No: 108 Manolya Apt.
Çamlıca İSTANBUL
0216 428 7 546 (0216 HAT P KİM)
[email protected]
www.kimpsikoloji.com
Gelişmelerden haberdar olmak için lütfen mail grubumuza üye olunuz:

Konuşalım

T: +90 216 428 7546
E: [email protected]