Ruh Sağlığı

Çocuğun zeka gelişimi anne babaya bağlı

Çocuğun zeka gelişimi anne babaya bağlıPsikolojik danışman Dr. Fatih Kalkınç, çocukların doğumlarından sonra zekâsının yüzde 50 artmasının anne ve babaya bağlı olduğunu söyledi.

Özel Hoşgörü Koleji’nin konuğu olarak Osmaniye’ye gelen Kalkınç, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’den düzenlenen konferansta, anne ve babalara çocuk eğitiminde rollerini anlattı.

Çocuğun yapması gerekenleri anne ve babaların yapmaması gerektiğini ifade eden Kalkınç, bir çocuğun dört yaşındayken kendi elbiselerini giyebileceğini, altı yaşındayken de ayakkabılarını bağlayabileceğini belirtti.

Günümüzde anne ve babaların, çocuklarını 7-8 yaşına geldikten sonra eğitmeye başladığını kaydeden Kalkınç, yapılan araştırmalar neticesinde, çocuk eğitimine hamilelikten iki yıl önce başlanması gerektiğinin tespit edildiğini vurguladı.

Özellikle hamilelikte 17. haftadan itibaren çocukta kulakların oluştuğunu belirten Kalkınç, “Yani anne ve baba ne derse çocukları bunları duymaya başlıyor. Dolayısıyla 4. aydan itibaren bebekle konuşmaya başlamalısınız. Hatta hamilelik döneminde dinlenmesi gereken bazı müzikler var. Onlar dinlediği zaman bebek çok daha sağlık bir şekilde dünyaya gelmektedir.” dedi.
Kalkınç, “Aynı sınıfta bulunan biri yaramaz, biri akıllı, biri haylaz biri sakin, biri çalışkan, diğeri tembel öğrenciler var. Düşünün ki o sınıfta öğretmen, sınıf, her şey aynı, fakat öğrenciler farklı farklıdır. İşte “Okul neden evde başlar” sorusunun cevabı burada saklıdır.” diye konuştu.
Kalkınç, günümüzde çocuklar konusunda doğru yapıldığı zannedilen çoğu şeyin yanlış olduğunun görüldüğünü belirterek, “Zeka eşittir yetenektir. Küçük çocuklarımızın anne ve baba bir şey demeden kendiliğinden dersine çalışması, ayakkabısını bağlaması, yeri geldiğinde anne babaya yardımcı olması, ihtiyaçlarını kendisi görmesi çocukta zekânın birer örneğidir.” ifadesini kullandı.

HABERTURK.COM & CİHAN

Kim Psikoloji
Altunizade Mah. Kısıklı Cad. No: 108 Manolya Apt.
Çamlıca İSTANBUL
0216 428 7 546 (0216 HAT P KİM)
[email protected]
www.kimpsikoloji.com
Gelişmelerden haberdar olmak için lütfen mail grubumuza üye olunuz:

Konuşalım

T: +90 216 428 7546
E: [email protected]