Ruh Sağlığı

Hayatın Sesine Ellerinizle Dokunun!

Hayatın Sesine Ellerinizle Dokunun!

İşitme engelliler için farkındalık yaratmayı amaçlayan Üsküdar Üniversitesi Sağlıklı Yaşam Kulübü, İşaret Dili Eğitmeni Ahmet Kerem Erkan’ın öncülüğünde, Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Yoğun bir katılıma sahne olan etkinlikte; tiyatro gösterisi, kısa film gösterisi, işaret dili korosu ve işaret dili şarkı düet sergilendi. Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik bölümü akademisyen ve öğrencileri de etkinlikte sahne aldı.

Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü’nün desteklediği etkinlik, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selma Doğan’ın konuşmasıyla başladı. Doğan konuşması boyunca toplumumuzda dezavantajlı insanların desteklenmesi gerektiğini, onların sorunları için farkındalık yaratan organizasyonlar düzenlenmesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Selma Doğan, yetişen yeni neslin engelli insanları duyarlı bireyler olarak yetiştirilmesini istedi.

Esas amacımız yaşam kalitesi olmalı

Etkinlikte söz alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, sağlık hizmetlerinden ziyade yaşam kalitesinin önemi dikkat çekti ve “Yaptığımız işin kalitesi yaşama kattığımız değerle ölçülmeli. O nedenle önceliğimiz engellilerimiz ve yaşlılarımız.” dedi.

İnsanların özeline, özrüne ve kutsalına dokunmayın!

Etkinliği ilgiyle takip eden Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da engelli insanların toplumdan tek beklentisinin empati ve anlaşılmak olduğunu, o nedenle böyle etkinliklerin toplum bilgilendirme ve bilinç oluşturma açısından çok önemli olduğunu vurguladı. İnsanları engelliler ve engelli adayları olarak ikiye ayıran Tarhan; “Tedavisi en zor olan engellilerin, ahlaki engelliler olduğunu kaydetti. Bu kişiler iyilik değil kötülük yaparlar diyen Tarhan, “Biz psikiyatrik olarak insanları uyarır ve üç önemli yaraya dokunmayın deriz. Bunlar kişinin özeli, özrü ve kutsalıdır. Bunlara dokunmayın.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından işitme engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorluklara dikkat çekmeyi amaçlayan kısa film gösterildi. Ardından da tiyatro oyunu sahnelendi.

Etkinlikte işaret diliyle söz alan Anadolu Sağırlar Federasyonu Başkan Yardımcısı Serkan Ural da işitme engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti, toplumun kendilerine daha fazla destek olmasını istedi.

Ural, Sağlıklı Yaşam Kulübü’nün düzenlediği organizasyon çok etkilendiğini ve daha önce bu kadar büyük bir kalabalık görmediğini söyledi.

Etkinlik, işaret dili korosu ve işaret dili şarkı düetleriyle sona erdi.

Programın sonunda Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka organizasyonda emeği geçen katılımcılara ve akademisyenlere plaket ve teşekkür belgelerini sundu.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

Kim Psikoloji
Altunizade Mah. Kısıklı Cad. No: 108 Manolya Apt.
Çamlıca İSTANBUL
0216 428 7 546 (0216 HAT P KİM)
[email protected]
www.kimpsikoloji.com
Gelişmelerden haberdar olmak için lütfen mail grubumuza üye olunuz:

Konuşalım

T: +90 216 428 7546
E: [email protected]