Ruh Sağlığı

Nişanlılık Dönemi Yanlış Algılanıyor!

Nişanlılık Dönemi Yanlış Algılanıyor! Isparta Sağlık İl Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi’ne bağlı Psikolojik Danışma Merkezi’nde görevli Şule Tola, evliliği sosyal ve psikolojik sınırları olan bir kurum olarak tarif etti.

Isparta Sağlık İl Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi’ne bağlı Psikolojik Danışma Merkezi’nde görevli Şule Tola, evliliği sosyal ve psikolojik sınırları olan bir kurum olarak tarif etti.

Psikolog Şule Tola, bu sınırların iyi öğrenildiği zaman evliliğin iyi yürüyeceğini söyledi. Aileyi, çekirdek olarak iki kişiden oluşan ve ileride çocuklarında eklendiği toplumun temel taşı olarak nitelendiren Tola, evliliğin hayata aktarılması gereken bir proje olduğunu anlattı. Tola, her iki tarafında sevgi, emek ve ilgi sermayesini bu ortak projeye yatırmasını istedi. Isparta’daki boşanmaların eşlerin birbirini tanımamasından,

İletişimsizlik ve hazır olmadan hayatlarına dahil olan planlanmamış bebeklerden dolayı arttığını söyleyen Tola, “Evlilik yanan bir ateşe benzer. Ateşin devamlı yanması için sürekli beslenmesi gerekir. Evliliğin sağlıklı yürüyebilmesi içinde daima beslenmesi yatırım yapılması icap eder” diye konuştu.

NİŞANLILIK DÖNEMİ YANLIŞ ALGILANIYOR

Nişanlılık dönemini insanların yanlış algıladığını ifade eden Tola, nişanlılık sürecinin eve hazırlık değil, evliliğe hazırlık dönemi olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Çiftlerin bu dönemde birbirlerini tanımaları gerekirken ev eşyalarına ağırlık verdiklerini ileten Tola, sözlerine şöyle devam etti: “Çiftler bu dönemde koltuğun en güzeli olsun, halının en iyisi olsun anlayışını taşıyorlar. Birbirlerini iyi tanımadıkları için evlenir evlenmez sıkıntı yaşamaya başlıyorlar. Evlilik sadece duygusalve sosyal ihtiyaçların tatmin edilmesidir, maddi değerlerin tatmini değil.”

EN BÜYÜK SIKINTI AİLE BASKISI

Isparta’daki evli çiftlerin yaşadığı en büyük sıkıntılardan birinin ailelerin genç çiftlere müdahale etmesi olduğunu söyleyen Tola, bu konuda çok şikayet aldıklarını bildirdi. Türk toplumunun büyük aile yapısının çekirdek aile kavramına kaydığını söyleyen Tola, sözlerine şöyle devam etti: “Aileler toplum değerlerini, geleneklerini, göreneklerini gençlere aktarmak istiyor. Bunun yerine tavsiyelerde bulunmalılar, baskı uygulamamalılar. Bu sorun başlangıçta çözülmediği zaman ileride büyük yara açıyor, aileler birbirine düşüyor.”

aktuelpsikoloji

Kim Psikoloji
Altunizade Mah. Kısıklı Cad. No: 108 Manolya Apt.
Çamlıca İSTANBUL
0216 428 7 546 (0216 HAT P KİM)
[email protected]
www.kimpsikoloji.com
Gelişmelerden haberdar olmak için lütfen mail grubumuza üye olunuz:

Konuşalım

T: +90 216 428 7546
E: [email protected]